Uporabljamo piškotke, da bi vam na naši spletni strani zagotovili najboljšo izkušnjo. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov. Naša pravila o uporabi piškotkov
Omogočite uporabo piškotkov, da zagotovite boljšo izkušnjo uporabe spletne strani. Dovoli piškotke Naša pravila o uporabi piškotkov

Politika piškotkov

Kako IAMS uporablja piškotke? ؜

Kadar koli vstopate na naše spletne strani, mobilne strani ali mobilne aplikacije, se podatki lahko zbirajo prek piškotkov in podobnih poti.

Podatkov pridobljenih s pomočjo piškotkov ne prodajamo, niti jih ne razkrivamo tretjim osebam, razen kjer to zahteva zakon (npr. vladnim organom in organom kazenskega pregona).

Ob uporabi naših spletnih strani, mobilnih strani ali mobilnih aplikacij se strinjate z uporabo piškotkov, kot je opisana v poglavju Piškotki.

Kaj so »Piškotki« ? ؜ ؜ ؜ ؜

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih prenesete na svoj računalnik ali mobilno napravo, ko obiščete spletno stran ali aplikacijo. Vaš spletni brskalnik (kot so Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari ali Google Chrome) nato posreduje te piškotke nazaj spletni strani ali aplikaciji ter ob vsakem obisku, tako vas lahko prepoznajo in se spomnijo različnih stvari, kot so posameznikom prilagojene podrobnosti ali uporabniške nastavitve.

Piškotki so zelo koristni in opravljajo veliko različnih nalog, zaradi katerih je vaš obisk spletnih strani bolj prijeten in koristen. Shranijo vaše nastavitve in poenostavijo ponovni obisk spletnega mesta.

Obstajata dve vrsti piškotkov: ؜ ؜

 1. Piškotki posamezne seje.
  Ti obstajajo zgolj tekom vašega obiska spletne strani in izginejo z vašega računalnika ali naprave, ko zaprete spletni brskalnik.‍‌‌‍‍؜‍؜⁣⁤
 2. Trajni piškotki.

  Ti ostanejo na vašem računalniku ali napravi tudi po tem, ko zaprete spletni brskalnik in trajajo do konca obdobja, ki je določen v piškotku. Ti trajni piškotki se aktivirajo vsakič, ko obiščete spletno stran, kjer je piškotek nastal.

Katere piškotke uporabljamo?

Kadar koli uporabljate naše spletne strani, mobilne strani ali mobilne aplikacije, se na vašo napravo lahko naložijo naslednje kategorije piškotkov:

 • "Nujno potrebni" piškotki
  Ti piškotki so nujni, saj vam pomagajo pri premikanju po naši spletni strani in uporabi funkcij, kakršna je npr. stran za registracijo. Brez teh piškotkov spletna stran ne bo pravilno delovala. Ti piškotki ne zbirajo podatkov o vas.
 • Funkcionalni piškotki
  Ti piškotki omogočajo spletnim stranem in aplikacijam, da shranijo in si zapomnijo vaše predhodne izbire (kot je uporabniško ime ali jezikovne nastavitve). Zagotavljajo in izboljšujejo osebne možnosti uporabe spletne strani. Podatki, ki jih ti piškotki zbirajo, nam ne identifikacije ne omogočajo.

  ⁠⁠؜‌⁠‌⁠‍‌‌‍⁣⁤
 • Analitski piškotke
  Služijo ohranjanj verodostojnosti ter lažjo uporabo spletnih strani,mobilnih strani ter mobilnih aplikacij. Uporabljamo analitske strežnike kot je npr. Google Analyitics, ki omogočajo tudi boljše razumevanje njihovega delovanja. Na primer, vidimo lahko, kateri deli naših spletnih strani so najbolj priljubljeni, ter tako stalno posodabljamo oz. izboljšujemo vsebine. Podatki, ki jih zbiramo, so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistiko.

  ‍؜؜⁡⁡⁠⁠‍⁡⁡⁠⁡؜⁣⁤
 • Vstavljena vsebina in piškotki tretjih strani
  Za zagotavljanje najboljših vsebin občasno uporabljamo orodja tretjih strani za vstavitev fotografij in video vsebine s spletnih strani, kot so YouTube, Facebook and Flickr. Posledično boste lahko ob svojem obisku spletne strani s takšno vsebino deležni piškotkov s teh spletnih strani. IAMS ne nadzoruje uporabe teh piškotkov in ne more dostopati do njih. Za več podatkov o teh piškotkih morate preveriti izvorno spletno mesto.

  Na naših spletnih straneh, mobilnih straneh ali mobilnih aplikacijah boste videli tudi vgrajene gumbe za deljenje vsebin. Ti vam omogočajo enostavno deljenje vsebin z vašimi prijatelji prek različnih družbenih omrežij. S klikom na enega od teh gumbov, bo storitev, ki ste jo izbrali, namestila piškotek, ki bo omogočil deljenje vsebine. Ponovno poudarjamo, da IAMS ne nadzoruje teh piškotkov in ne more dostopati do njih.