15 načinov, da osrečite svojega psa

Ali ste kdaj opazovali svojega psa med spanjem? Njegove šape trzajo, njegov rep se giblje in potiho laja. Morda sanja o teku po travniku ali igra igro prinašanja predmetov. Si želite, da bi bil tako srečen tudi, ko je buden? To lahko dosežete. Tu je 15 načinov, da mu polepšate dan – in morda njegovo celo življenje.

 1. Vzemite si čas za krtačenje. Redno krtačenje ga bo naredilo lepega, obenem pa preprečuje kožne bolezni in krepi vezi med vama.
 2. Hranite ga kot kralja. Visokokakovostna hrana spodbuja zdravje in dobro počutje vašega psa.
 3. Odženite bolhe! Ti nadležni insekti lahko naredijo vašega psa nesrečnega, obenem pa lahko povzročijo alergije in prenašajo trakulje. Vprašajte svojega veterinarja za nasvete glede zdravljenja.
 4. Igrajte se vsak dan. Psi ne razumejo, ko pravite: „Imel sem težak dan v službi in želim zgolj ležati na kavču“. Vzemite si čas za igro, morda boste presenečeni, ko se bosta oba počutila boljše.
 5. Njegova voda naj bo vedno sveža. Bi vi želeli piti vodo, ki bi stala v posodi več dni? Tudi on ne! Veliko sveže vode je temeljnega pomena za zdravje vašega psa, zato naj bo njegova posoda za vodo vedno napolnjena s svežo vodo, ki jo je potrebno menjevati vsak dan.
 6. Pojdite na izlet. Naj gre za izlet na deželo ali hiter skok v bližnji park, vaš pes bo navdušen nad spremembo okolja.
 7. Ne igrajte se zdravnika. Če niste veterinar, ne poizkušajte sami odpravljati težav vašega psa. Zdravila, ki so namenjena ljudem, imajo lahko škodljive učinke na psih. Vaš veterinar vam lahko predpiše ustrezna zdravila in vam svetuje glede uporabe kompleta prva pomoči za pse. To lahko reši življenje vašega psa.
 8. Preverite ustreznost svojega doma za pse. Poglejte na svet skozi oči svojega psa in predvidite morebitne nevarnosti, ki se skrivajo v vašem domu. Ali vidite viseči električni vodnik? Odprto omarico polno čistil? Ostro orodje vsem na očeh? Pospravite vse, kar bi lahko poškodovalo radovednega psa.
 9. Hodite, hodite, hodite. Med hojo se boste z vašim psom še tesneje navezala. Poleg tega je hoja tudi koristna vadba za oba.
 10. Naj bo vitek. Vitek in urejen pes je srečen pes, zato prenehajte s hranjenjem z mize in uvedite dodatno vadbo. Če mora shujšati, mu postrezite z IAMS formulo za uravnavanje telesne teže, ki kuri maščobe in obenem ohranja mišično maso.
 11. Postrižite mu nohte. Če mu nohti preveč zrastejo, to lahko za vašega psa predstavlja precejšnjo neprijetnost. Prosite svojega veterinarja, da vam pokaže zvijače striženja nohtov.
 12. Preverite igračke. Preglejte igračke, ki so vašemu psu še posebej ljube. Ali so varne in obstojne? Še posebej je potrebno paziti na majhne dele, ki jih je mogoče enostavno pogoltniti, ali ostre robove, ki bi ga lahko poškodovali.
 13. Naj ovohava. Psi radi ovohavajo; to jim pomaga odkrivati nova dejstva o njihovem svetu. Peljite svojega psa v park, na odprto polje, ali vašo priljubljeno sprehajalno pot ter ga pustite, da spozna vse nove vonje.
 14. Prinesi! Pojdite na vrt ter svojega psa naučite loviti frizbi ali pa mu mecite gumijasto žogo.
 15. Poizkusite razumeti njegov jezik. Vaš pes vam ne more povedati, kako se počuti, zato se morate naučiti brati njegovo telesno govorico. Nizko povešen rep? To lahko pomeni strah ali napetost. Miganje z repom? Veselje, seveda! Če ste pozorni, boste kmalu strokovnjak za pasji jezik.Poišči pravo hrano za vašega ljubljenčka

Strokovnjaki kvalitete in užitkov. Nikoli ne sklepamo kompromisov.

Ustrezna prehrana vodi do neverjetnih rezultatov. Pobrskajte med različnimi recepti in najdite hrano, ki jo bo vaš ljubljenček vzljubil.

Mačke Psi