Pomen beljakovin, maščob in vlaknin v prehrani mačk

Vaša mačka v dom prinaša ogromno lepega, zato poskrbimo, da s hrano dobi vse hranilne snovi, ki jih potrebuje. Obrok z ustrezno količino beljakovin, maščob in vlaknin močno prispeva k boljšemu počutju in zdravju vaše mačke. 

vloga beljakovin živalskega izvora 

Čeprav se mačji prijatelj odlično počuti v udobju vašega doma, je izvorno lovec. Meso je zelo pomemben del prehrane mačk, saj zagotavlja vse potrebne hranilne snovi. 

Beljakovine živalskega izvora so vir amino kislin, tudi tavrina, ki je pomemben za vzdrževanje funkcije srca. Vsi okusi hrane IAMS vsebujejo visok delež beljakovin živalskega izvora.

Maščobne kisline za zdravo kožo in dlako 

Maščobne kisline so ključnega pomena za ohranjanje zdrave kože vaše mačke in njihov mehak in sijoč kožuh. Obstajata dve pomembni vrsti maščobnih kislin za mačke: maščobne kisline omega-6 in omega-3. Omega-6 maščobne kisline se nahajajo v piščančjem mesu in koruzi, so nujne za vzdrževanje zdrave kože in dlake. Omega-3 najpogosteje najdemo v ribjem olju. Vsi naši recepti vsebujejo posebno mešanico Omega-6 in Omega-3, ki ohranja zdravo kožo in sijočo dlako.

Skrb za zdravo prebavo 

Mačke potrebujejo ustrezno mešanico vlaken, ki pomembno vplivajo na prehajanje hrane skozi prebavila. Vlaknine tudi zmanjšujejo težave lastnikov ob čiščenju mačje toalete. IAMS hrana vsebuje mešanico pesine pulpe in prebiotikov FOS.

Pri mačkah se pogosto srečujemo s težavo nastajanja dlačnih kep. Mačko lahko pogosto opazujete pri lizanju kožuha - čiščenju. Medtem lahko poje veliko število dlak! Pri nekaterih mačkah prebavni encimi ne razgrajujejo dlak dovolj učinkovito in nastanejo nezaželjene ter neprijetne dlačne kepe. 

Pri IAMSU smo pripravili hrano z več vlaknine, ki učinkovito zmanjšuje nastajanje dlačnih kep. Pospeši pa tudi razpadanje že nastalih.Poišči pravo hrano za vašega ljubljenčka

Strokovnjaki kvalitete in užitkov. Nikoli ne sklepamo kompromisov.

Ustrezna prehrana vodi do neverjetnih rezultatov. Pobrskajte med različnimi recepti in najdite hrano, ki jo bo vaš ljubljenček vzljubil.

Mačke Psi