O IAMS

Izboljšajmo življenje hišnih ljubljenčkov

Prepričani smo, da lahko najboljšo hrano zagotovimo le z odličnim poznavanjem psov in mačk. Verjamemo, da je le z raziskovanjem, novimi spoznanji in izjemnimi idejami mogoče izboljšati življenja tisočih mačk in psov.

Zgodovina

Naši začetki segajo v leto 1946, ko je Paul F. IAMS našel nove recepture kakovostne, premium hrane, ki zagotavlja psom in mačkom srečno, zdravo in dolgo življenje.<br> <br>

Paul IAMS je veliko časa preživel z vzreditelji in strokovnjaki za prehrano ter se tako učil o pomenu posameznih komponent, kot so maščoba in beljakovine, v hrani za živali. Po njegovem mnenju sta mačka in pes mesojedi živali, ki jih je potrebno hraniti skladno z njihovo naravo. Ključna je visoka vsebnost beljakovin in maščob ter skrbna izbira surovin.

Z vsem svojim znanjem je Paul v petdesetih letih prejšnjega stoletja ustvaril prvo malo serijo hrane za pse, za katero je trdil da je 99,9% tisto kar pes potrebuje. Skoraj popolna. Postavil je nove standarde, mejnik, v prehrani malih živali in bistveno vplival na izboljšanje zdravja in dobrega počutja hišnih ljubljenčkov. Postavil je temelje, osnovo za nadaljnje izboljšave.

1950

Leta 1950 je prvi izdelek IAMS 999. Prva hrana za pse v kateri so uporabili živalske beljakovine, kot primerni vir beljakovin.

1960

Paul Iams je nadaljeval s proizvodnjo najboljša hrana, začetki linije IAMS Plus leta 1961. Visok delež vsebnosti beljakovin je prepričal tudi uspešne vzreditelje psov.

1970

V 70. letih je IAMS   predstavi nov izdelek IAMS  - briketirano hrano za pse. Ikona tačke predstavlja logotip podjetja.

1980

Leta 1980 IAMS  spremeni osnovno sestavo hrane za pse. Nova formula temelji na potrebah živali, glede na življenjsko obdobje, pomembna novost je hrana za mladiče. IAMS  tudi prvi predstavi nov pristop k oblikovanju embalaže, IAMS hrano za mačke ter IAMS priboljške za pse.

1990

90 let je desetletje inovacije za IAMS , saj oblikujejo novo linijo imenovano IAMs Naturals. Podjetje javnosti predstavi raziskavo, ki dokazuje pomembnost omega-6 in omega-3 maščobnih kislin za zdravju kože in dlake.

2008

Novosti se nizajo tudi v novem tisočletju. Leta 2008 predstavijo novo IAMS ProActive Health linijo, kjer je še posebno pomembna in priljubljen mačja hrana hairball control, kjer je dodana posušena pesina pulpa ter celuloza za zmanjšano nastajanja nadležnih dlačnih kep.

2015 - 2016

Leta 2015 blagovno znamko IAMS prevzame podjetje Spectrum Brands Inc. , ki ostaja zvesto dolgoletni tradiciji blagovne znamke. Predstavijo novo linijo IAMS Naturally, katere posebnost je sledljivost surovinam. V liniji je novost tudi mokra hrana široke palete okusov.

2018

Leta 2018 hrana IAMS doživi preobrazbo, posodobitev in poživitev z linijo "IAMS for Vitality". Skupina strokovnjakov s področja živalske prehrane je novo recepturo oblikovala po načelu 7 pokazateljev zdravja pri psih in mačkah. Upoštevali so tudi pomembnost slastnega obroka.